Nieuws en media

Hier vindt u het laatste nieuws over Huurdeman en een overzicht van artikelen en items over ons, verschenen in de media.

Transformatie monumentaal pand

Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. heeft van een GGZ-instelling opdracht gekregen voor de transformatie van een monumentaal pand van 3 lagen. Het pand is eind 19e eeuw grotendeels herbouwd na een brand. In het pand komen o.a. een consultatiebureau en een behandelcentrum voor verslaafden. Het pand zal ook door de wijkteams als vergaderlocatie worden gebruikt. De opdracht is verworven in bouwteam, waarbij op basis van de standaarden en plattegronden binnen ca. 5 weken een aanbieding is gemaakt en opdracht is verkregen. De verwachting is dat het werk half januari 2018 start en ca. 3 maanden gaat duren.

Opdracht CPO Naerdinksveld

Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. heeft kort voor de kerst met alle leden van CPO Naerdinksveld een aanneemovereenkomst gesloten voor de realisatie van hun woning. Huurdeman is al een aantal maanden betrokken bij de voorbereidingsfase. De CPO bestaat uit negen leden, die hun woningen willen gaan realiseren in Anna’s Hoeve te Hilversum. Het project bestaat uit drie clusters; een rij van vijf en twee clusters van twee-onder-één-kappers.

Het ontwerp is van RuimteCollectief uit Amersfoort. Ruimtecollectief is een samenwerkingsverband tussen Leon Ansems – architect, Gereon Bargeman – stedenbouwkundige en Marco Tavenier – architect.

De variatie in dakvormen en haakvormen zijn een als doorlopend thema gehanteerd. De woningen variëren van een bruto oppervlak van 190 m2 tot ruim 300 m2. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart.

Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. neemt actief deel aan KLUS

De eerste winkel volgens het nieuwe concept ‘Bouwkringloop’ is op 15 december 2017  geopend in Kringloop Amersfoort, onder de naam KLUS. Hier worden nieuwe en herbruikbare bouwmaterialen van bedrijven en particulieren ingezameld en weer verkocht in een apart ingerichte afdeling van Kringloop Amersfoort. Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. is één van de bouwbedrijven, die goede onderdelen inzamelt en ter beschikking stelt aan KLUS.

In een project komen bij de sloop onderdelen vrij en tijdens de bouw kunnen er elementen overblijven, die heel goed op een andere plek kunnen worden hergebruikt. Huurdeman is er van overtuigd dat momenteel nog te veel goede materialen en onderdelen in de container terecht komen of op de werf in opslag. Echter na jaren opslag blijkt uiteindelijk slechts een deel alsnog ergens anders ingezet te zijn. KLUS biedt Huurdeman de mogelijkheid om op een nog verantwoorde manier om te gaan met één van haar reststromen.

Erkend leerbedrijf

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven zijn samen verantwoordelijk voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Een van de speerpunten is zorgen het opleidingsaanbod zo veel mogelijk aansluit op de vraag uit de arbeidsmarkt. Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. ondersteunt het opleiden van leerlingen en studenten in de praktijk door middel van stages, werkervaringsplaatsen en gedegen begeleiding. Een groot deel van ons personeel is, voordat ze in dienst kwamen, als leerling of stagiair werkzaam geweest bij ons. Momenteel doen 5 studenten/leerlingen binnen Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. ervaring op: 2 als vakvolwassen timmerman (MBO), 1 als werkvoorbereider (MBO), 1 als vakvolwassen timmerman (BOB) en 1 als vakvolwassen timmerman (Statushouder). Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. heeft bij de herbeoordeling zijn erkenning als leerbedrijf behouden. De stichting samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) verzorgt de erkenning als “erkend leerbedrijf”. De invulling verzorgen wij samen met onderwijsinstellingen, zoals Bouwmensen Amersfoort en MBO Midden Nederland.

Begane grond vloer en kalkzandsteen

Eindelijk de blubber uit. Na het plaatsen van de mortelschroefpalen is de bouwput opgeschoond en is de fundering gestort. Hierna is de begane grondvloer gelegd en inmiddels staan de eerste kalkzandsteen wanden en begint De Jonkheer echt vorm te krijgen!

Huurdeman gaat voor groen:

4.303 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
60.514 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
2.494.913 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011