Mondriaanschool

Amersfoort

“Huurdeman kan jongeren echt opleiden tot vakmensen, ze hebben een duidelijke match met onderwijs en hart voor de zaak.”

Jan Nijhof, Directeur

Uitbreiding van de personeelskamer zonder verlies van ruimte op het schoolplein. Dat was aanvankelijk de opdracht voor Huurdeman. Het eindresultaat is een ruimte in de vorm van een schilderspallet, gebouwd op betonnen kolommen.

Lange historie met Huurdeman
Als school hebben we een lange historie met bouwbedrijf Huurdeman. Al vanaf de jaren 50. Toen bouwde Huurdeman het centrale deel van de school. Inmiddels hebben zij dit alweer drie keer uitgebreid. De laatste klus was de personeelskamer.

Werken in bouwteam
De bouw is bedacht en uitgevoerd binnen een bouwteam. De aannemer, de school en de architect zitten samen om tafel, ontwikkelen plannen en houden de kosten scherp in de gaten.

Veiligheid en omgang leerlingen staat voorop
We werken niet voor niets samen met Huurdeman. Er lopen hier zo’n 300 leerlingen rond. De school moet gewoon doordraaien. Beperking van overlast is dan van cruciaal belang.  Bij Huurdeman werken nette jongens. Geen harde muziek of grof taalgebruik bijvoorbeeld.  Daarbij is er een duidelijke afstemming tussen het bouw- en onderwijsproces.

Hart voor onderwijs
Leerlingen van ROC SBRA mochten een opdracht uitvoeren in het bouwproces van de personeelskamer. Leren en bouwen werden zo gecombineerd. De leermeester van Huurdeman stond erbij en gaf instructies zodat de bouw volledig zou voldoen aan de eisen. Huurdeman kan jongeren echt opleiden tot vakmensen, ze hebben een duidelijke match met onderwijs en hart voor de zaak.

Rekening houden met leerlingenstroom
Of je nou directeur bent of leerling, veiligheid staat voorop bij Huurdeman. De medewerkers houden zich strak en consequent aan de veiligheidsregels. Niemand mag de bouw op zonder toestemming of helm. Daarbij houden ze altijd rekening met de leerlingenstroom.

Tot op de dag nauwkeurig plannen
Ik vind het knap hoe Huurdeman de planning altijd weer voor elkaar krijgt. Alle verschillende processen met onderaannemers. Maanden van te voren is het werk tot op de dag nauwkeurig gepland. Ze houden dan ook nog rekening met bijvoorbeeld toetsweken van de leerlingen.

Openheid en de ander in zijn waarde laten
Huurdeman staat voor samen aanpakken, openheid en de ander in zijn waarde laten. Ook als deze te kampen heeft met krappe budgetten. De samenwerking loopt perfect en we weten altijd waar we aan toe zijn. Dat geldt ook voor de nazorg. Huurdeman is een degelijk bouwbedrijf, eerlijk en oprecht! Dat waardeer ik.’

"Wilt u dat we met u meedenken over uw bouwplannen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën."

Ook een vrijblijvend gesprek?

Huurdeman gaat voor groen:

8.865 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
134.898 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
4.795.177 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011