Dijkvilla

Muiderberg

In juni 2008 is Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. gestart met de herbouw van een dijkwoning te Muiderberg. De voorzijde van de woning kenmerkt zich door de traditionele uitstraling van een dijkwoning met vele historische details. In tegenstelling tot de voorgevel is de achterzijde van de woning modern qua uitstraling en detaillering.

De hoogopgaande glasgevels zijn uitgevoerd in zware houten stijlen met daarin slanke, stalen, draaiende elementen. De woning is onderkelderd en aan de achterzijde flink uitgebouwd. Deze ingreep was zo fors dat gekozen is voor volledige sloop en nieuwbouw. Bij de realisatie van deze woning is aandacht geschonken aan energiezuinig en duurzaam bouwen. Voorts zijn er voorzieningen getroffen voor het plaatsen van zonnecellen op het dak.

Het project is gerealiseerd onder architectuur van Architectenbureau Jaap Dijkman te Amsterdam en opgeleverd in mei 2009.

Lees ook het artikel in Bouwwereld: ‘Strakke details in hoogopgaande glasgevel’.

"Wilt u dat we met u meedenken over uw bouwplannen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën."

Ook een vrijblijvend gesprek?

Huurdeman gaat voor groen:

8.761 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
133.205 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
4.742.843 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011