Zorgappartementen Zonnelaan

Hilversum

In opdracht van GGZ-instelling Kwintes heeft Bouwbedrijf A. Huurdeman een voormalig bejaardenhuis omgebouwd tot een woongebouw met ca. 65 appartementen. Elk appartement heeft eigen voorzieningen, maar de bewoners kunnen ook gebruik maken van gemeenschappelijke keukens en woonkamers. Bouwbedrijf A. Huurdeman was verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden. Hieronder een korte impressie van de ervaringen van onze uitvoerder Rob in dit project.

Uitdagingen: De Zonnelaan ligt in de wijk Boomberg. Een groen stadsdeel, monumentale huizen en ook beschermd stadszicht. Bij aanvang was de buurt sceptisch over de komst van een zorginstelling. Als aannemer hebben wij een extra aandacht besteed aan het informeren van de omgeving. We hebben hiermee meer begrip weten te creëren. Als aannemer kan je hier een stuk regie pakken wat het bouwproces een stuk gemakkelijker maakt. 

Duurzamere keuzes: Als aannemer ben je hierin afhankelijk van de opdrachtgever. In dit renovatie project hebben we alles geïsoleerd waar dat mogelijk was. Verder maakt het pand geen gebruik meer van gas. 100 % elektrisch verwarmen en koelen. De zonnepanelen liggen er zeker niet voor niks.

Trots op: Het gebouw kent vele beperkte ruimtes. Het boor- en freeswerk voor alle voorzieningen was een monsterklus. Bouw- en installatietechnische afstemming waren hier cruciaal. Hier bleek ook weer duidelijk dat renovatie een specialisme is. Wij hebben weer bewezen dit bijzonder goed te beheersen. Als coördinator voel ik me extra voldaan als iedereen hier met een goed gevoel oplevert. Dat is gelukt! 

Leuke complimenten: De bewoners zelf waren niet direct enthousiast over de aanstaande verhuizing naar de Zonnelaan. De kamers waren kleiner dan zij gewend waren en de sfeer van de voorgaande bestemming: een bejaardentehuis, viel ook niet in de smaak. Tijdens de eindfase hebben zij het pand opnieuw bekeken en stond iedereen te popelen om intrek te nemen. Dat zijn leuke reacties! 

Uitvoerder aan het woord: Rob, het was een heftig project waarbij de juiste mensen op de juiste plek krijgen én houden uitdagend was. Het pand was groot, veel verschillende disciplines in huis waarbij prettig samenwerken nog essentiëler is. Dat alleen al is een taak op zich!

 

"Wilt u dat we met u meedenken over uw bouwplannen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën."

Ook een vrijblijvend gesprek?

Huurdeman gaat voor groen:

8.865 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
134.900 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
4.795.259 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011