Pieter Witteman, specialist brandveiligheid

“Het geeft enorm veel voldoening om helderheid te geven over brandveiligheid. Voor opdrachtgevers en bouwers is dit complexe materie!”

Als projectleider begeleid ik meerdere kleine en grote projecten, veelal op het gebied van renovatie. Denk aan het ombouwen van grote panden of meerdere woningen tot appartementcomplexen voor huisvesting in de zorgsector.

Wirwar aan regelgeving

Ik wilde mij altijd al graag specialiseren in brandveiligheid. Voor de opdrachtgevers en bouwers is deze materie zó complex dat brandveiligheid vaak onduidelijk en onbegrepen zijn uitweg vindt in de bouw. Hier hadden we in het verleden regelmatig mee te maken. We waren dan vaak overgeleverd aan de ontwerpers en de handhavende instanties. Ik wilde hier induiken en de achterliggende gedachten doorgronden. Tegenwoordig help en adviseer ik opdrachtgevers dan ook. Het geeft enorm veel voldoening om helderheid te geven over brandveiligheid aan opdrachtgevers én bouwers die door de enorme wirwar aan meningen en regelgeving door de bomen het bos niet meer zien. En een brandveiliger gebouw is natuurlijk in ieders voordeel.

De Elleboog: grote uitdaging

Een van mijn meest uitdagende klussen voor mij was de verbouwing van de Elleboog, een dagbesteding van Amerpoort naast de Elleboogkerk. De bouw van de houten samengestelde kap was een behoorlijke klus. Evenals het herstellen van de brand- en waterschade, met behoud van zoveel mogelijk elementen van het historische pand. Zeker in het drukke centrum van Amersfoort met maar weinig ruimte.

Samen naar je einddoel

Onvoorziene omstandigheden zijn voor mij de grootste uitdaging in de bouw. Voortdurend overleg en ontzorgen van de opdrachtgever zijn daarin erg belangrijk. Ik kom ook altijd graag gelijk met alternatieven of oplossingen als er ergens een probleem ontstaat. Meedenken en samen vooruitkijken naar het einddoel is dan ook belangrijker dan zomaar het bestek volgen.

Goede sfeer

Bij Huurdeman krijgt iedereen de kans zich te ontwikkelen. Het verloop is erg klein, daardoor kennen we elkaar erg goed en weten we precies wat we aan elkaar hebben. Dit maakt de sfeer prettig en flexibel. Inventiviteit, nieuwe ontwikkelingen of methodes én het ontdekken van nieuwe markten maken mijn werk erg afwisselend.

brandveiligheid

"Wilt u dat we met u meedenken over uw bouwplannen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën."

Ook een vrijblijvend gesprek?

Huurdeman gaat voor groen:

4.940 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
70.892 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
2.815.856 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011