Cees Versteeg, uitvoerder

“Voor veel opdrachtgevers is het de eerste keer dat ze een bouwproces ingaan. Ik wil niet dat ze ad hoc een besluit moeten nemen omdat anders de voortgang in de knel komt.”

Na een jaar scheikunde studeren, gooide ik de boeg volledig om. Ik wilde de bouw in. Timmerman worden. Gerard Huurdeman gaf mij in 1979 de kans om het vak te leren. Tegelijkertijd volgde ik de avondopleiding bouwkunde.

Comfortabel en gezond woonklimaat

Het liefst ben ik meewerkend uitvoerder. Maar soms zijn de werken zo groot of complex dat ik niet toekom aan mee timmeren. Dan ben ik vooral aan het regelen en voorzien zodat faalkosten zo laag mogelijk blijven en het werk op tijd wordt opgeleverd. Ik vind alle facetten van het bouwen interessant en daar heb ik dan ook extra scholing in gevolgd . Zoals een BOB opleiding geluidsisolatie & akoestiek en thermische isolatie. Nu doe ik een studie bouwbiologisch bouwen. Hierin komen materialen en bouwmethodes terug die we in het moderne bouwen vergeten zijn, maar die wel essentieel zijn voor een gezond woonklimaat. Het liefst zou ik monumentale bouwwerken renoveren en/of verbouwen waarbij traditionele materialen en technieken worden toegepast.

Vlechtingen en hanenkammen

Een project dat ik nooit zal vergeten is de bouw van een boerderij in Zwartebroek. De opdrachtgever wilde de nieuwe boerderij met bakhuis en schuur dezelfde uitstraling en sfeer geven als de boerderij die gesloopt moest worden. We moesten zoveel mogelijk oude materialen hergebruiken en terugplaatsen die uit de te slopen boerderij kwamen. Dit is zeer goed gelukt. We hebben er mooi metselwerk met vlechtingen en hanenkammen mogen maken. De oude spanten en balklagen terug kunnen brengen, de oude koperen pomp weer functioneel kunnen maken en de oude monumentale ‘heerd’ teruggeplaatst. Het eindresultaat mag er zijn, daar ben ik erg trots op!

Tijd gunnen

Het belangrijkst in het bouwproces vind ik het meedenken met de klant. Voor de meeste opdrachtgevers is het de eerste keer dat ze een bouwproces ingaan. Ze weten niet wat er  allemaal op hen afkomt tijdens de bouw. Vaak moeten er dan nog beslissingen genomen worden, ik vind dat de klant daar de tijd voor moet krijgen. Ik wil niet dat hij ad hoc een besluit moet nemen omdat anders de voortgang in de knel komt.

uitvoerder

"Wilt u dat we met u meedenken over uw bouwplannen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën."

Ook een vrijblijvend gesprek?

Huurdeman gaat voor groen:

8.075 kWh opgewekt sinds 2-12-2011
122.015 kWh door LED bespaard sinds 5-10-2012
4.396.794 kg bouwafval gerecycled sinds 1-1-2011